Коли необхідний настінний газовий котел, а також які види настінних котлів існують – читайте в нашій статті

Настінні газові котли можна сміливо називати багатофункціональними.

У своїй невеликій за розміром конструкції вони поєднують теплообмінник, пальник і систему управління. Крім того, існують вдосконалені моделі, що включають один-два циркуляційних насоси, манометр, термометр, розширювальний бак і систему безпеки роботи котла.

Простими словами, газовий настінний котел являє собою міні-котельню з максимальною продуктивністю. Мало того, що такий агрегат обійдеться в рази дешевше облаштування котельного приміщення, так він ще й істотно поступається в ціні своїм покриттям побратимам.

Коли необхідний настінний газовий котел

Такий спосіб обігріву, перш за все, зручний для приватних будинків і заміських котеджів. Ця система індивідуального опалення поєднує в собі функції теплопостачання та нагріву води.

Один кіловат тепла здатний обігріти до 16 м² приміщення. Потужність приладів варіюється від 12 до 40 кВт, що дозволяє використовувати котел для приміщень до 640 м².

Настінний газовий котел дуже простий в монтажі і використанні, що є важливим плюсом, тому що складність установки регулює вартість послуги. Компактність агрегату також відноситься до його переваг.

Останнім часом забудовники нових житлових комплексів переходять до організації системи індивідуального поквартирного опалення. Це значно підвищує ефективність теплопостачання та економить кошти споживачів.

Маючи таку систему, кожен мешканець стає ковалем власного комфорту. Це допомагає уникнути дискомфорту  весною та восени, що відбувається під час несвоєчасного підключення і відключення центрального опалення.

Види газових настінних котлів

За способом газовідведення котли діляться на прилади з димохідним і примусовим відводом. Перші існують давно, і принцип їх роботи загальновідомий. А ось другі реалізувалися порівняно недавно і встигли заслужити почесне місце на ринку газових котлів.

Котли з примусовим відведенням газів викидають відпрацьваний газ  за допомогою вбудованого вентилятора через спеціальний коаксіальний димохід. Він являє собою дві труби, через одну з яких повітря заходить з вулиці в котел, а через іншу виходить відпрацьований газ.

Котли, що відповідають тільки за опалення, називаються одноконтурними. Ті, що ще спрямовані на обігрів води, іменуються двоконтурними.

Який котел вибрати, залежить від особистих переваг, житлових умов і матеріальних можливостей кожного.